Favicon BonTon.jpg

Onze circulaire keten

Hard kunststof dat wordt gerecycled tot granulaat en hergebruikt in de productie van een circulaire afvalscheidingsmodule waarmee bedrijven aan de bron kunnen beginnen met circular ondernemen: De BonTon. Samenwerking is een begrip dat centraal staat in circulariteit. Door aan de bron te beginnen met die samenwerking wordt het voor afvalverwerkers steeds makkelijker om afval te gaan zien als grondstof. Het is tijd om grondstofketens te sluiten! De BonTon sluit de grondstofketen van hard kunststof en helpt bedrijven nieuwe cirkels te creëren. Hoe het werkt?

1. Harde kunststoffen

Verschillende alledaagse producten, zoals kratten, flessen en emmers zijn gemaakt van harde kunststoffen.

stap 1-01.png

2. Scheiden

De keten van de BonTon begint bij het inzamelen van hard kunststof uit bouw, sloop, PMD en restafval van bedrijven.

stap 2-01.png

3. Granuleren

Het kunststof wordt gesorteerd en opgewerkt tot een korrelvorm genaamd granulaat, dit is de grondstof voor de productie van de BonTon.

stap 3-01.png

4. Productie

Door middel van een techniek genaamd spuitgieten krijgt de BonTon zijn kenmerkende vorm. De BonTon bestaat uit 4 losse delen die ieder los spuitgegoten worden.

stap 4-01.png

5. Assemblage

De binnen-, buitenbakken en deksels worden geleverd op onze locatie waar de BonTon in elkaar gezet, gestickerd en ingepakt wordt door middel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Social Return).

stap 5-01.png

6. Verkoop

We maken de circkel rond door de BonTon aan te bieden op de website van circulairinbedrijf.nl en BonTon.nl, zodat bedrijven van hun gescheiden kunststof een afvalmodule kunnen aanschaffen in de de vorm van de BonTon.

stap 6-01.png

7. Gebruik

Nadat de BonTon geplaatst is kunnen bedrijven hun afval effectiever scheiden. Je neemt afscheid van de prullenbakken onder het bureau en gaat naar afvalinzameling op centrale plekken in het bedrijf.

stap 7-01.png

8. De cirkel rond

Het scheiden van afval zorgt voor schonere afvalstromen. Hierdoor kan de afvalverwerker makkelijker sorteren welk afval geschikt is om te recyclen en bijvoorbeeld nieuwe BonTon’s van te maken. Maar ook van de andere stromen zoals papier, bekers en GFT. Hier kan bijvoorbeeld hygiënepapier, kopieerpapier en compost van gemaakt worden. Deze kunnen dan weer geplaatst worden bij nieuwe bedrijven, zodat we de transitie naar een circulaire economie samen realiseren.

stap 8-01-01.png

De inzamelmodule van goede komaf