Contactformulier

What can we do for you?

Get in contact

What can we do for you?

Get in contact

Get in contact

Wat zijn de voordelen van afval scheiden?

De voordelen van afval scheiden zijn zichtbaar bij het milieu, maar ook bij de financiën van het bedrijf. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook zijn er financiële voordelen aan afval scheiden. Vaak is het afval scheiden goedkoper voor bedrijven dan dat zij de verschillende afval stromen gezamenlijk inzamelen en ophalen (Milieu Centraal, 2020).  

Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat. 

Als je duurzame producten inkoopt, worden de kosten op je restafval minder. Dit komt omdat duurzame producten vaak makkelijk recyclebaar zijn. Dit zie je dus direct terug in de vermindering van je kosten.  

Hoe kan ik afval scheiden? 

Afval scheiden is makkelijk. Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn bijvoorbeeld de BonTons. (BonTon, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt! 

 

Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat. 

Waar begin ik voor mijn bedrijf?

Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn de BonTons. (BonTon, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt! Om het afval scheidt proces te optimaliseren, is het belangrijk om te kijken welke afvalstromen jouw bedrijf het meeste gebruikt. Dit voorkomt onnodige aankopen. Om dit te monitoren, zal je gewoon de klep van de afvalbak af en toe open moeten doen en kijken wat er in zit. Als er veel plastic in zit, dan weet je dat je meerdere plastic inzamelmodules moet inkopen, en dit ook vaker of in grote getalen moet laten ophalen.  

Wat mag er in welke afvalstroom?

Voor de BonTon bieden wij verschillende soorten afvalstromen aan om uw afval te scheiden. Naast de basis afvalstromen is het ook mogelijk om uw eigen afvalstroom te ontwerpen en toe te voegen (neem hiervoor contact op met de klantenservice). De basis afvalstromen voor de BonTon zijn:

 

Papier | Plastic | GFT | Bekers | PMD | Restafval

Op de pagina circulaire ketens geven wij meer opheldering over wat er in welke afvalstroom mag, wat er niet in mag en wat er met het afval gebeurt. Zo kunt u goed zien wat er gebeurt met uw afval!
 

Boekelerdijk 13 1812 LV Alkmaar

For more information about the BonTon please contact:

0031 (0)88 472 0011

   VAT-number: NL858540058 B.01   |   Chamber of Commerce number: 70997594

+31 88 472 0011

© BonTon 2020. - A fully recycled waste collection module

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon