• Bon Ton

Afvalstromen die bijdragen aan de circulaire economie


De doelstelling van de overheid is een circulaire economie van 50% in 2030 en 100% in 2050. De komende weken lichten we elke week één afvalstroom uit. Door een schonere stroom kan er effectiever en efficiënter gerecycled worden. Wat betekent dat er hoogwaardige grondstoffen verkregen worden waar producten van gerecycled materiaal van gemaakt worden. Hier heeft een ieder direct invloed op door het scheiden van zijn bedrijfsafval!


Papier en karton

Papier en karton wordt al jaren apart ingezameld, dit gebeurd in veel verschillende varianten. Van oud papier dat door vrijwilligers wordt opgehaald voor de plaatselijke (sport)vereniging tot vertrouwelijk papier in ziekenhuizen. Dit is niet zonder reden. Papier en karton zijn uitermate geschikt om te hergebruiken! Jouw ingezamelde papier en karton wordt verwerkt tot pulp en daar wordt onder andere de volgende gerecyclede producten van gemaakt:

- Printpapier

- Hygiënepapier

- Kartonnen dozen

De vezels van deze 'nieuwe' artikelen kunnen zelf ook tot wel 7 keer gerecycled worden!


Papieren bekers hebben een andere cyclus, omdat het om een consumptie artikel gaat. De WePaperCycle koffiebeker is van 100% hernieuwbare grondstoffen gemaakt. Deze worden apart ingezameld en verwerkt tot pulp. Het papierpulp wordt verwerkt tot hygiënepapier. En zo is de cirkel weer rond!

Recente blogposts

Alles weergeven