• Bon Ton

Bergen aan de BonTons


Wethouder Jan Houtenbos van de gemeente Bergen heeft vijf Bonton-afvalscheidingsbakken aangeschaft bij recyclebedrijf Sortiva in Alkmaar, dochtermaatschappij van afvalverwerker HVC.


Door de aankoop van de serie aan elkaar te koppelen bakken, gemaakt uit hergebruikt kunststof, wil Houtenbos het scheiden van afval onder ambtenaren en inwoners onder de aandacht brengen en verbeteren.


Hij is de eerste wethouder van de in totaal 46 bij de HVC aangesloten gemeenten die Bontons heeft gekocht. Het prijskaartje dat hieraan hangt is, inclusief btw, circa 800 euro.


Werkkamer

Houtenbos, die onder meer grondstoffenbeleid in zijn portefeuille heeft, zet de afvalscheidingsbakken op zijn werkkamer.


Sortiva heeft al zo’n 2000 van zulke bakken verkocht, onder meer aan ondernemers, scholen en overheidsinstellingen. Ook in België en Zweden zijn al klanten. Het streven is in 2019 een dubbele afzet te behalen.


De Bontons zijn een alternatief voor prullenbakken en bedoeld om op centrale plekken op kantoren of in bedrijven gft (groen-, fruit- en tuinafval), plastic, papier, bekers en restafval te scheiden.


Bron: Noordhollands Dagblad

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven