• Bon Ton

Circulaire keten bekers


Vorige week is de eerste afvalstroom, papier en karton, uitgelicht. De tweede, een hele interessante afvalstroom, zijn bekers. 

Circulaire keten bekers

Voor bekers hebben wij een gesloten systeem ontwikkeld. In samenwerking met onze zustermaatschappij Reisswolf worden de, Wepapercycle, bekers opgehaald wanneer Reisswolf ook het vertrouwelijk papier ophaalt. De BonTon beker module is het leverbaar met een bekerinzet. Deze zorgt ervoor dat de bekers goed geleid worden en netjes in elkaar vallen dit noemen we nest baar maken. Zonder de bekerhouder heeft de afvalbak een maximaal volume van 300 bekers, maar door de bekerinzet kunnen er 600 bekers in de afvalmodule. Daarnaast is er een extra ruimte voor kartonnen roerstaafjes. Deze kunnen ook direct mee met de inzameling. Door deze stroom apart te schieden is een bijkomend voordeel dat het volume van het restafval beduidend lager wordt, hierdoor wordt een kostenbesparing gerealiseerd! 


Het ophalen van de bekers is de eerste stap van het gesloten systeem. De tweede stap is dat bekers worden opgewerkt tot grondstof. Van deze grondstof worden vervolgens verschillende Hygiëneproducten gemaakt voor onder andere het merk Black Satino: - Hygiënepapier

- Toiletpapier

- Tissuepapier 


Door uw eigen papier in te zamelen en te laten verwerken tot grondstof, kunt u deze daarna weer hergebruiken in uw toiletruimte of keuken. Samen maken we de cirkel rond.

Helpt u ons mee om deze afvalstroom helemaal circulair te maken?

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven