• Bon Ton

Circulaire keten PMD


De derde afvalstroom in deze serie is PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankpakken). Deze stroom wordt al door de meeste huishoudens in Nederland gescheiden! PMD: Plastic of metalen verpakkingen en drankpakken is de verzamelnaam van PMD. Voorheen werden alleen plastic verpakkingen ingezameld in Nederland, sinds 2015 wordt PMD opgehaald. Voor 2015 werd PMD nog bij het Restafval gegooid, terwijl er vele waardevolle grondstoffen in het PMD afval zit.  Daarom wordt PMD nu gescheiden opgehaald ook voor bedrijven, omdat het direct een positief effect heeft op de circulaire economie. 

Daarnaast reduceert het apart inzamelen van PMD het restafval significant. Hierdoor ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee in de toekomst. Voor volgend jaar wordt verwacht dat de belasting op restafval weer fors omhoog gaat. 


Blik kan eindeloos gerecycled worden in nieuw blik, van Drankpakken wordt onder meer toiletpapier gemaakt en Plastic verpakkingen worden gegranuleerd tot korrels welke de basis zijn voor onder andere emmers, straatmeubilair en fleecetruien.  

Denk erover na waar je je afval in in werpt en help mee ook deze afvalstroom circulair te maken!

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven