• Bon Ton

Wat doe jij om afval te voorkomen?


Het is ‘de week zonder afval’ een mooi moment om stil te staan bij jouw bijdrage. Wist je bijvoorbeeld dat we per persoon per jaar zo’n 80 kilogram papier gebruiken? En hoeveel kartonnen koffiebekers gooi je per dag weg op kantoor? Een wereld zonder afval is het ultieme doel. Veel materiaalstromen zijn al volwassen en kunnen goed hergebruikt worden, maar sommige stromen moeten nog wat obstakels passeren. Toch is het niet onmogelijk om afval te voorkomen: het goed scheiden van afval voor hergebruik en recycling is namelijk al een mooie en haalbare oplossing.


Door jouw bedrijfsafval goed aan de bron te scheiden zorg je ervoor dat er van dit afval weer nieuwe grondstoffen gemaakt kunnen worden. Papier kan worden gerecycled tot kartonnen dozen en van de koffiebekertjes wordt toiletpapier gemaakt. Afvalscheiding is dus een belangrijke stap naar een circulaire economie. Goed afvalmanagement maakt scheiden makkelijk en toegankelijk. Het levert het bedrijf een actieve bijdrage aan het verlagen van je CO2 footprint en een kostenbesparing op.
Een onderdeel van een goed afvalmanagement is een goede afvalinzamelmodule. De BonTon is een inzamelmodule van goede komaf: hij is namelijk voor 100% gemaakt van gerecyclede kunststof uit bouw- en sloopafval en grofvuil. De perfecte toepassing van recycling en hergebruik dus. Daarnaast wordt de BonTon met social return in elkaar gezet. De module is te verkrijgen voor verschillende afvalstromen: papier, rest, GFT, PMD en bekers. Je kunt de module zelf samenstellen in de stromen die bij jou op kantoor het meest gebruikt worden. Dit maakt het scheiden van afval gemakkelijk. Door de stickers op de voorkant wordt meteen duidelijk wat er wel en niet in de afvalbak mag. En de open deksel zorgt ervoor dat hij Covid proof is.37 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven