Thanks for your message!

We have received the contact form and will contact you shortly.

Many companies have already started separating waste through Bonton.

You're not the only one!

These companies, among others, have already started separating waste in recent years. Curious which companies are in this list? Or where you can purchase the Bonton?

Do you still have a question? Perhaps the answer is here:

 • Why should we separate waste?

  Afval scheiden biedt een bedrijf de kans om zich ethisch te distantiëren van andere bedrijven. Dit komt omdat afval scheiden goed voor het milieu is. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook is het doel van de rijksoverheid om in 2030 voor 50% circulair te zijn. Momenteel zijn er al wet- en regelgeving op afval scheiden, maar de verwachting is dat dit aanzienlijk gaat versterken door de gestelde doelen (Rijksoverheid, 2020). Het doel na 2030 is om volledig circulair te zijn in Nederland voor 2050. Je kan dus maar beter nu al beginnen met afval scheiden, voor financiële, ethische en wettelijke redenen. Het toekomstperspectief van de overheid laat zich sinds kort al concreter zien in de wetswijziging LAP 3.0. Deze wetswijziging (die per mei 2020 ingaat) zorgt ervoor dat er strenger wordt gekeken naar bedrijfsafval. Hierin staat dat het wettelijk verplicht is om als bedrijf afval gescheiden in te zamelen en te laten ophalen (VANGbuitenshuis, 2020).

  Bovendien zorgt afval scheiden ervoor dat grondstoffen gemaakt worden van gebruikte producten. Met deze grondstoffen is het weer mogelijk om gerecyclede producten te maken. Zo maak je de cirkel al vrij snel rond met afval scheiden. In het klimaatakkoord (Rijksoverheid, 2019) is opgenomen om de uitputting van grondstoffen tegen te gaan. Afval scheiden biedt hierbij kansen.

  Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat, en de kosten van jouw bedrijf!

 • What are the benefits of waste separation?

  De voordelen van afval scheiden zijn zichtbaar bij het milieu, maar ook bij de financiën van het bedrijf. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook zijn er financiële voordelen aan afval scheiden. Vaak is het afval scheiden goedkoper voor bedrijven dan dat zij de verschillende afval stromen gezamenlijk inzamelen en ophalen (Milieu Centraal, 2020).

  Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat.

  Als je duurzame producten inkoopt, worden de kosten op je restafval minder. Dit komt omdat duurzame producten vaak makkelijk recyclebaar zijn. Dit zie je dus direct terug in de vermindering van je kosten.

 • How can I separate waste?

  Afval scheiden is makkelijk. Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn bijvoorbeeld de BonTons. (BonTon, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt!

  Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat.

 • Where do I start for my business?

  Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn de BonTons. (BonTon, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt! Om het afval scheidt proces te optimaliseren, is het belangrijk om te kijken welke afvalstromen jouw bedrijf het meeste gebruikt. Dit voorkomt onnodige aankopen. Om dit te monitoren, zal je gewoon de klep van de afvalbak af en toe open moeten doen en kijken wat er in zit. Als er veel plastic in zit, dan weet je dat je meerdere plastic inzamelmodules moet inkopen, en dit ook vaker of in grote getalen moet laten ophalen.

 • What is allowed in which waste stream?

  Voor de BonTon bieden wij verschillende soorten afvalstromen aan om uw afval te scheiden. Naast de basis afvalstromen is het ook mogelijk om uw eigen afvalstroom te ontwerpen en toe te voegen (neem hiervoor contact op met de klantenservice). De basis afvalstromen voor de BonTon zijn:

  Papier | Plastic | GFT | Bekers | PMD | Restafval

  Op de pagina circulaire ketens geven wij meer opheldering over wat er in welke afvalstroom mag, wat er niet in mag en wat er met het afval gebeurt. Zo kunt u goed zien wat er gebeurt met uw afval!

nova college roc afval scheiden met bonton

Regional educational centre Nova College

Lars Cornelissen

Concierge

Separating waste is a major task in our sustainability task and requires clear communication from both the teachers and us. Because it's about behavior. Teachers and employees must set a good example, which is why the theme of waste is also woven into the lessons. Our starting point is to encourage students to participate in a positive way. It is explaining and educating.

Local authority of Hillegom, Lisse en Teylingen

Mariëlle Noordoven

Facility Advisor

De Bontons zijn voor ons een makkelijke en overzichtelijke manier om het afval nog beter te scheiden. We maken geen gebruik meer van prullenbakken op de werkruimtes. De werknemers zelf kunnen makkelijk even naar de gang lopen en het afval gescheiden in de Bonton doen. Dat is wellicht even wennen, maar een stukje lopen past ook bij ons vitaliteitsgedachte binnen de gemeente. Wat we prettig vinden is dat de module van GFT verkleind kan worden en in de binnenkant voor de helft kleiner is dan de andere modules.

Pepsico Holland

Wayne Roest

Availability and Sustainability Coordinator

Companies have an exemplary role in the climate objectives, most CO2 emissions still come from companies. Involve people in the process and explain the reasoning behind it. This way people become aware and take it home with them. In addition, it has saved us costs, a real win-win!

het nieuwe lyceum afval scheiden met bonton

The New Lyceum

Wies

Facility services coordinator

This waste bin has a complete and sustainable story with an eye for the future. It is very normal for teachers and students to separate waste at home and that is why they are happy that this is also being introduced at school. However, it still takes some time getting used to the fact that they have to walk to throw away the waste. However, you also walk to the canteen for your cup of coffee, so why not for your waste? View the stickers of Het Nieuwe Lyceum here..

We are Bonton. This is our philosophy

Circularity, user-friendliness and design had to come together in the Bonton Circubin. We have thought about all aspects. Curious about the Bonton Circubin? Watch the video below.