Beter afval scheiden in hotelbranche

bonton x hail europe afval scheiden hotelbranche

Bonton gaat samenwerking aan met HAIL Europe

Beter afval scheiden in de hotelbranche

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker in de hotelbranche. Consumenten zijn zich meer bewust van de negatieve impact op het klimaat en verwachten dat hotels de juiste maatregelen nemen om die impact zo klein mogelijk te houden. Goede afvalscheiding is daar een mooi voorbeeld van. Daarom slaan Bonton en HAIL Europe de handen ineen. Samen nemen zij de stap om afval in de hotelbranche beter te scheiden, zodat het gerecycled kan worden naar een nieuw product.

HAIL Europe maakt innovatieve en duurzame gastbenodigdheden voor de hotelbranche. Vanaf november 2022 verkopen zij ook de Bonton Circubin. De Circubin is een duurzame afvalscheidingsmodule gemaakt van 100% gerecycled plastic die afval scheiden zo gemakkelijk mogelijk maakt.

Danny Tiggeler, commercieel directeur bij HAIL Europe, is zeer verheugd over de samenwerking met Bonton: “Duurzaamheid en Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in o.a. de hotelbranche, zijn onderwerpen die in vrijwel alle gesprekken die we voeren naar voren komen. Naast de gerecyclede en natuurlijke materialen die wij in onze producten gebruiken, bieden wij nu ook een oplossing voor het afval- en recyclingproces nádat onze producten zijn gebruikt. Hiermee bieden we een manier om afvalscheiding makkelijker te maken en stimuleren we recycling.”

Ook Gemma Beemsterboer, manager Circulairinbedrijf en producent van de Bonton is blij met de samenwerking: “We starten nu met het verkopen van de Circubin en hopen dit in de toekomst uit te breiden. Door het afval goed te scheiden ontstaan er schone afvalstromen en kan het gerecycled worden tot nieuw product. Het plastic uit de verpakkingen van HAIL Europe is bijvoorbeeld hetzelfde materiaal als waar de Bonton van wordt gemaakt. Ons uiteindelijke doel is dan ook om hiervan weer nieuwe Bontons te maken. Zo maken we samen de cirkel weer rond,” aldus Beemsterboer.

De hotelbranche is een nieuwe markt voor de Bonton en één waar veel kansen liggen om afvalscheiding gemakkelijker te maken. Door deze samenwerking zet Bonton weer een stap richting het uiteindelijke doel: een wereld zonder afval.