Op weg naar
circulair ondernemen

Als organisatie of bedrijf je CO2 footprint verlagen op de meest eenvoudige manier met de meest duurzame, gescheiden afvalinzameloplossing: de Bonton.

geschikt voor elke omgeving


Met de koppelbare modules van de Bonton is het scheiden van de diverse afvalstromen heel simpel. En met een volume van 70 liter per module is de Bonton ook geschikt voor grootzakelijke gebruikers.

bonton original ROC amsterdam afval scheiden op school 2
Bonton op school

Knutselspullen, papier en fruitschillen. Zamel ze gescheiden in met de diverse Bonton modules. In de klas heeft de Bonton ook nog eens een educatieve functie. Het is een mooie manier om leerlingen uit te leggen hoe de circulaire economie werkt en hoe belangrijk het is om afval te scheiden.

Afval scheiden op school
Bonton op kantoor

Papier, plastic en GFT zamel je ook op de werkvloer makkelijk apart in. De Bonton Original heeft een inhoud van maar liefst 70 liter per module. Ook ideaal voor grotere kantoren dus. En als je wilt kun je de Bontons laten ‘branden’. Volledig in je eigen huisstijl.

bonton circubin gemeente leiden afval scheiden afvalbak openbare ruimte
Bonton in de openbare ruimte

Robuust, krasvast en een groot volume heeft de Bonton original. Perfect voor gebruik in een openbare ruimte. Wanneer afval in de openbare ruimte gescheiden wordt, geven gemeenten en lokale overheden het goede voorbeeld. Als het goede voorbeeld is gegeven, kan het consumenten motiveren thuis hun afval ook netjes te scheiden.

Bonton in de zorg

Papieren bekers, plastic etensverpakkingen of fruitschillen. De Bonton is een perfecte oplossing voor in ziekenhuizen. Met de diverse modules scheiden personeel, bezoekers en patiënten hun afval eenvoudig zelf. Daarmee laat je bovendien zien dat je als ziekenhuis actief inzet op het verbeteren van je milieuprestaties.

Afval scheiden in de zorg
afval scheiden in de horeca
Bonton in de horeca

Veel afvalstromen die vrijkomen in de horeca kunnen goed gerecycled worden. Organisch afval kan lekvrij en zonder nare geuren gescheiden worden ingezameld met de Bonton. Plastic, metaal en drankkarton is een afvalstroom die meer ruimte in beslag neemt. De Bonton is hier met verschillende volumes op ingesteld.

Afval scheiden in de horeca
gemeente leiden horeca onderneming afval scheiden met bonton circubin

Gemeente Leiden

Esther van Drongelen-Huijgen

Concernadviseur Maatschappelijk Verantwoord
Opdrachtgeven en Inkopen

We wilden vooral impact maken op de drie speerpunten van Gemeente Leiden: Social Return On Investment (SROI), circulair en CO2-reductie. Bij de start hebben we een sterke communicatiecampagne gelanceerd en ludieke acties georganiseerd. We scheiden ons afval nu beter doordat we werken met de Bonton Circubin afvalbakken. De resultaten hiervan zijn goed!

roompot afval scheiden bonton horeca hotel park

Roompot vakantieparken

Jacqueline Baaijens-Bijman

Head of ESG

We werken aan een plek waar alles klopt, óók voor de lokale flora en fauna. Naast de inspanningen die wij leveren, stimuleren we onze gasten afval te scheiden door o.a. Bonton Circubin in de vakantiewoningen te voorzien. Met resultaat!

ROC-van-Amsterdam-logo

ROC van Amsterdam – Flevoland

Ilse Donkervoort

Contractmanager Soft Services

Een duurzaamheidsambitie van ons is het maximaliseren van een circulaire economie door restafval te voorkomen. En om gerecyclede grondstofstromen zo hoogwaardig mogelijk terug te brengen in de maatschappij. Hier zijn we direct vanaf de start van onze samenwerking mee aan de slag gegaan. We werken nu iets langer dan twee jaar met de Bonton Original en sindsdien is de hoeveelheid restafval al met ruim 10% verminderd!

nova college roc afval scheiden met bonton

ROC Nova College

Lars Cornelissen

Conciërge

Het scheiden van afval is een flinke opdracht in onze verduurzamingstaak en vraagt van zowel de docenten als ons duidelijke communicatie. Want het gaat om gedrag. Docenten en medewerkers moeten het goede voorbeeld geven, daarom wordt het thema afval ook verweven in de lessen. Ons uitgangspunt is om de studenten op een positieve manier aan te sporen mee te doen. Het is uitleggen en opvoeden.

HLTsamen

Mariëlle Noordoven

Facilitair Adviseur

De Bonton Originals zijn voor ons een makkelijke en overzichtelijke manier om het afval nog beter te scheiden. We maken geen gebruik meer van prullenbakken op de werkruimtes. De werknemers zelf kunnen makkelijk even naar de gang lopen en het afval gescheiden in de Bonton doen. Dat is wellicht even wennen, maar een stukje lopen past ook bij ons vitaliteitsgedachte binnen de gemeente. Wat we prettig vinden is dat de module van GFT verkleind kan worden en in de binnenkant voor de helft kleiner is dan de andere modules.

PepsiCo Nederland

Wayne Roest

Availability and Sustainability Coordinator

Bedrijven hebben een voorbeeldfunctie in de klimaatdoelstellingen, de meeste CO2-uitstoot komt nog steeds van bedrijven. Neem mensen mee in het proces en leg de achterliggende gedachte uit. Zo worden mensen bewust en nemen ze het mee naar huis. Daarnaast heeft het ons een kostenbesparing opgeleverd, een echte win-win dus!

het nieuwe lyceum afval scheiden met bonton

Het Nieuwe Lyceum

Wies

Coördinator facilitaire dienst

Deze afvalbak heeft een compleet en duurzaam verhaal met oog voor de toekomst. Het is voor de docenten en leerlingen thuis heel normaal om afval te scheiden en daarom zijn ze blij dat dit ook op school wordt ingevoerd. Wel is het nog even wennen dat ze moeten lopen om het afval weg te gooien. Echter, voor je kopje koffie loop je ook naar de kantine, dus waarom niet voor je afval? Bekijk de stickers van Het Nieuwe Lyceum hier.

kindcentrum helmgras afval scheiden met bonton

Kindcentrum Helmgras

Niels Vermij

Directeur

De Bonton Original maakt het scheiden van afval makkelijk en leerzaam voor iedere leerling. We wilden een product wat goed in de klas past, tegen een stootje kan en een lange levensduur (20 jaar) heeft. Daarnaast was de prijs goed. Mochten we uiteindelijk toch besluiten om een module toe te voegen voor bijvoorbeeld GFT, dan kunnen we de huidige modules makkelijk uitbreiden. Het weggooien van de eerder aangeschafte modules is dus niet nodig. Ook dat is een prettige en duurzame gedachte.

Bonton Circubin

Bonton Branding

Bonton in je eigen huisstijl

Neem je collega’s mee in de stap naar circulair ondernemen. En laat je Bonton bestickeren. Met de frontsticker zien collega’s precies wat wel en niet in de verschillende modules mag. Het is ook mogelijk om de modules van de Bonton in je eigen huisstijl te laten uitvoeren. Geheel op maat dus. Zo past de Bonton nóg beter binnen je kantooromgeving.

toolkit bonton voorbeeld met circubin afval communicatie borden stickers

Bonton afvalcommunicatie

Afvalscheiden begint bij bewustwording.

Goede communicatie is belangrijk om het scheiden van afval succesvol te maken. Daarom hebben we handige banners, stickers en online content ontwikkeld. Zo creëer je bewustwording bij je medewerkers, bezoekers of scholieren. Ook hebben we materialen met instructies beschikbaar. Voor scholen hebben we een speciale toolkit ontwikkeld. Met dit pakket krijgen scholieren het belang van het scheiden van afval op een leuke, educatieve manier mee.

Over bonton

gemaakt in Nederland

Grondstoffen zo optimaal mogelijk hergebruiken. Dat is ons streven. Om dat te kunnen doen, moeten de verschillende afvalstromen gescheiden worden ingezameld. Daarom hebben we de Bonton ontwikkeld. Een lijn van slimme, 100% circulaire modulaire afvalscheidingsmodules waarmee gescheiden inzamelen écht eenvoudig wordt. Zo helpen we bedrijven en organisaties op weg naar circulair ondernemen. En werken we aan een duurzame toekomst.

Meer weten?

Neem contact
met ons op

Wil je starten met afval scheiden? Heb je vragen over het gebruik? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou als consument of bedrijf? Neem contact op. We helpen je graag verder.

Als we iets doen, dan doen we het

Aan het ontwerp en de productie van BonTon ging een jarenlange ontwikkeling vooraf. 100% recyclebaar, uiterst handzaam, een mooie look en een lange levensduur. We hebben nagedacht over alle aspecten. Benieuwd naar onze drive, de filosofie achter BonTon? Bekijk dan onderstaande video.