Afvalcommunicatie

Door afval te scheiden, kan het beter gerecycled worden. Het is belangrijk om iedereen in de organisatie mee te nemen in deze verandering. Afval scheiden doe je samen!

toolkit afval scheiden met bonton original circubin

Succesvol afval scheiden

Communicatiemiddelen

Het scheiden van afval is een goede stap naar circulair ondernemen. Om afval scheiden tot een succes te maken is het belangrijk om goed uit te leggen waarom het scheiden hiervan zo belangrijk is, welk afval je voortaan waar kwijt kunt én wat er van dit afval kan worden gemaakt door middel van scheiden aan de bron en recycling.

Bonton branding

Bonton in je eigen huisstijl

Met de frontstickers wordt het voor werknemers duidelijk wat er wel en niet in de Bonton gedeponeerd kan worden. De frontsticker past precies over de volledige voorkant van de Bonton. Iedere gemeente hanteert een ander afvalinzamelingsbeleid, daarom is de sticker aanpaspaar naar wens vanaf 50 stuks. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Offline campagne

Plafondhangers

Daarnaast is het mogelijk om je ‘interne’ campagne extra kracht bij te zetten door communicatiemiddelen te bestellen die je op of rond de afval scheidingsmodules kunt gebruiken, op de werkvloer of op andere zichtbare plekken in je organisatie.

Online campagnemateriaal

Narrowcasting

Om je te helpen het afval scheiden tot een succes te maken, hebben we aanvullende communicatiemiddelen ontwikkeld bij de Bonton:

  • Posters om zelf te printen
  • Audiovisuele uitingen voor narrowcasting
  • Teksten en afbeeldingen voor intranet of interne nieuwsbrieven.

Extra beeldmateriaal

Social content

Om je boodschap nóg meer kracht bij te zetten, zijn er ook beelden beschikbaar gesteld die je op de social kanalen kunt posten.