Een wereld zonder afval?

Wij geloven erin. Dat betekent niet dat we geen afval meer produceren, maar dat betekent wel dat we afval zo volledig mogelijk hergebruiken of recyclen. Dat is precies waarom we de Bonton hebben ontwikkeld.

Hoe het begon

Kringloop creëren

Wij geloven in een wereld zonder afval. En daar streven we ook naar. Dat betekent niet dat we geen afval meer produceren, maar dat we dat afval zo volledig mogelijk hergebruiken of recyclen. Om zo een oneindige kringloop te creëren. Een voorwaarde om naar die kringloop toe te werken is dat de verschillende afvalstromen aan de bron worden gescheiden. En waar veel bedrijven en organisaties, maar ook consumenten graag hun steentje willen bijdragen, is het vaak lastig een start te maken. Daarom ontwikkelden we de Bonton.

Bonton Circubin keuken

De oplossing

Zo begint afval scheiden pas echt goed.

Bij de ontwikkeling van de Bonton hebben we over alle aspecten nagedacht. Optimaal gebruiksgemak was daarbij het belangrijkste uitgangspunt. De Bonton is dan ook heel functioneel. Want je scheidt diverse afvalstromen op één centrale plek, van GFT, papier en bekers tot en met plastic en restafval. De Bonton is modulair je bepaalt zelf welke afvalstromen je wilt scheiden.

Zo begint afvalscheiding pas echt goed. Thuis én op de werkvloer.

Draag bij
aan een wereld
zonder afval.

Rinke van Remortel

De ontwerper

100% Dutch design.

De Bonton Circubin is ontworpen door de Nederlandse top-ontwerper Rinke van Remortel, bekend van zijn prijswinnende ontwerp van de Dopper. De Bonton valt dan ook op door zijn strakke, moderne look. Een echte eyecatcher die je graag in je kantoor of keuken plaatst.

 

 

Foto © Sam Rentmeester100%

Een afvalmodule gemaakt met 100% gerecycled plastic.

20.000

Kilo gerecycled plastic. Dit staat gelijk aan een blauwe vinvis.

30

Een besparing van 30 voetbalvelden aan bomen die CO2 opnemen

45x

Rond de aarde met de auto aan CO2 besparing

Bonton afval scheidingsmodules frontstickers

Toepassing

100% Dutch

GFT, plastic, papier, bekers en restafval. De diverse afvalstromen die met de Bonton worden ingezameld, worden opgehaald en vervolgens verwerkt door Nederlandse bedrijven. Ook de Bonton zelf is 100% recyclebaar. Van de kunststofkorrels worden weer nieuwe Bontons gemaakt. Klaar om nieuwe afvalstromen in te zamelen. En om de cirkel helemaal rond te maken: de Bontons worden geassembleerd of bestickerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat maakt de Bonton in alle opzichten de beste optie.

Bonton Circubin

De Bonton Circubin valt op door zijn looks. Het moderne design en de slanke vorm maken deze Bonton tot een echte eyecatcher. Maar de Circubin is ook nog eens handig. De modulaire binnenbak maakt afval scheiden eenvoudig, maar daarnaast is de module ook oneindig aan elkaar te koppelen.

Bonton Original

Het originele model van de Bonton onderscheidt zich door zijn efficiënte inzameling & grote capaciteit. Met een inhoud van maar liefst 70 liter is deze Bonton ideaal voor grote ruimtes en grote aantallen gebruikers. De bakken zijn modulair waardoor je zelf kunt kiezen welke afvalstromen je in wilt zamelen.

Word reseller

100% Dutch design, gecombineerd met optimaal gebruiksgemak. Met de Bonton helpen we bedrijven, organisaties en consumenten met hun eerste stap rondom afvalscheiding en werken we samen aan een beter milieu en klimaat. Draag ook je steentje bij en word reseller van de Bonton.

Wij zijn bonton. Dit is onze filosofie

Als we iets doen, dan doen we het 100% Aan het ontwerp en de productie van Bonton ging een jarenlange ontwikkeling vooraf. 100% recyclebaar, uiterst handzaam, een mooie look en een lange levensduur. We hebben nagedacht over alle aspecten. Benieuwd naar onze drive, de filosofie achter Bonton? Bekijk dan onderstaande video.