Afval scheiden in de zorg

Als zorgmedewerker weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en het milieu te zorgen. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen, is door afval op de juiste manier te scheiden. En daar kan de Bonton je bij helpen!

Wij geven jou drie tips voor een optimaal afvalbeheer

Zonder zorgen afval scheiden voor morgen

Als zorgmedewerker weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en het milieu te zorgen. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen, is door afval op de juiste manier te scheiden. En daar kan de Bonton je bij helpen! Met de Bonton kun je verschillende soorten afval scheiden, zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. We geven je drie handige tips voor het makkelijk scheiden van afval in de zorg.

afval scheiden in ziekenhuis zorg met bonton

Neem medewerkers mee in de werkwijze van afval scheiden

1. Maak het proces bespreekbaar

Om ervoor te zorgen dat iedere zorgmedewerker op de juiste manier afval scheidt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Neem medewerkers mee in het proces van afval scheiden. Overleg welk afval op welke plek gescheiden gaat worden. Besteed er aandacht aan in de nieuwsbrief of op het intranet. Het Noordwest Ziekenhuis heeft de Bonton bijvoorbeeld met humor geïntroduceerd. Ze plaatsten een grappige video van acteur Joep Onderdelinden op het intranet.

restafval verminderen afval bonton

Afval sorteren op elke plek, een duurzaam succes!

2. Plaats de bakken op strategische plekken

Om het scheiden van afval nog makkelijker te maken, is het slim om de Bonton op strategische plekken te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de koffiehoek, de keuken en de gangen. Zo hoeven zorgmedewerkers en bezoekers niet ver te lopen om hun afval weg te gooien.

Maak het voor iedereen begrijpelijk

3. Maak gebruik van stickers

Een handige feature van de Bonton is dat ze verschillende stickers hebben. Zo is er bijvoorbeeld een blauwe sticker voor papier, en een groene sticker voor GFT-afval. Door gebruik te maken van deze kleuren, is het snel duidelijk welk afval in welke bak hoort. In het ziekenhuis of zorginstellingen komen mensen met uiteenlopende achtergronden en gewoontes. Éxtra belangrijk dus dat de afvalstromen voor iedereen begrijpelijk zijn.

dijklander zorg ziekenhuis afval inzamelen bonton afvalbak

Dijklander

Ziekenhuis

prisma zorg afval scheiden bonton

Prisma

Zorginstelling

noordwest-ziekenhuisgroep-afval-scheiden-zorg-ziekenhuis 2

Noordwest Ziekenhuisgroep

Ziekenhuis

’s Heeren Loo

Zorggroep voor mensen met een beperking

Asster

Psychiatrisch ziekenhuis

IJsselheem

Woonzorgcentrum

Robuust ontwerp uitermate geschikt voor veel gebruikers en grote ruimtes.
Grote capaciteit maakt het mogelijk met elke module tot wel 70 liter afval te scheiden.
Modulair maak gemakkelijk een inzamelstation door meerdere Bontons aan elkaar te koppelen.

Over Bonton Original

Speciaal voor grote ruimtes

Met 70 liter per module heeft de Bonton Original een flink volume. De Bonton Original is daarmee uitermate geschikt voor een omgeving waar veel gebruikers zijn zoals ziekenhuizen of zorginstellingen. De modules zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Zo begint het scheiden van afval meteen goed!

Offerte aanvragen

Starten met afval scheiden?

Neem contact
met ons op

Wil je starten met afval scheiden? Heb je vragen over het gebruik? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou als zorginstelling? Neem contact op. We helpen je graag verder.

Zo maak je het scheiden van afval in de zorg een stuk gemakkelijker.

En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van patiënten en zorgmedewerkers!