Contact

Bonton

Meer informatie of de mogelijkheden bespreken?
Wij helpen je graag!

Bergerweg 200
Gebouw C
1817MN Alkmaar

info@bonton.nl
​Tel: 088 472 0011

BTW-nummer
NL860242006 B.01

KVK-nummer
75333236

Contact

Veel gestelde vragen

 • Waarom zouden wij afval scheiden?

  Afval scheiden biedt een bedrijf de kans om zich ethisch te distantiëren van andere bedrijven. Dit komt omdat afval scheiden goed voor het milieu is. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook is het doel van de rijksoverheid om in 2030 voor 50% circulair te zijn. Momenteel zijn er al wet- en regelgeving op afval scheiden, maar de verwachting is dat dit aanzienlijk gaat versterken door de gestelde doelen (Rijksoverheid, 2020). Het doel na 2030 is om volledig circulair te zijn in Nederland voor 2050. Je kan dus maar beter nu al beginnen met afval scheiden, voor financiële, ethische en wettelijke redenen. Het toekomstperspectief van de overheid laat zich sinds kort al concreter zien in de wetswijziging LAP 3.0. Deze wetswijziging (die per mei 2020 ingaat) zorgt ervoor dat er strenger wordt gekeken naar bedrijfsafval. Hierin staat dat het wettelijk verplicht is om als bedrijf afval gescheiden in te zamelen en te laten ophalen (VANGbuitenshuis, 2020).

  Bovendien zorgt afval scheiden ervoor dat grondstoffen gemaakt worden van gebruikte producten. Met deze grondstoffen is het weer mogelijk om gerecyclede producten te maken. Zo maak je de cirkel al vrij snel rond met afval scheiden. In het klimaatakkoord (Rijksoverheid, 2019) is opgenomen om de uitputting van grondstoffen tegen te gaan. Afval scheiden biedt hierbij kansen.

  Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat, en de kosten van jouw bedrijf!

 • Wat zijn de voordelen van afval scheiden?

  De voordelen van afval scheiden zijn zichtbaar bij het milieu, maar ook bij de financiën van het bedrijf. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook zijn er financiële voordelen aan afval scheiden. Vaak is het afval scheiden goedkoper voor bedrijven dan dat zij de verschillende afval stromen gezamenlijk inzamelen en ophalen (Milieu Centraal, 2020).

  Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat.

  Als je duurzame producten inkoopt, worden de kosten op je restafval minder. Dit komt omdat duurzame producten vaak makkelijk recyclebaar zijn. Dit zie je dus direct terug in de vermindering van je kosten.

 • Hoe kan ik afval scheiden?

  Afval scheiden is makkelijk. Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn bijvoorbeeld de BonTons. (BonTon, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt!

  Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat.

 • Waar begin ik voor mijn bedrijf?

  Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn de BonTons. (BonTon, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt! Om het afval scheidt proces te optimaliseren, is het belangrijk om te kijken welke afvalstromen jouw bedrijf het meeste gebruikt. Dit voorkomt onnodige aankopen. Om dit te monitoren, zal je gewoon de klep van de afvalbak af en toe open moeten doen en kijken wat er in zit. Als er veel plastic in zit, dan weet je dat je meerdere plastic inzamelmodules moet inkopen, en dit ook vaker of in grote getalen moet laten ophalen.

 • Wat mag er in welke afvalstroom?

  Voor de BonTon bieden wij verschillende soorten afvalstromen aan om uw afval te scheiden. Naast de basis afvalstromen is het ook mogelijk om uw eigen afvalstroom te ontwerpen en toe te voegen (neem hiervoor contact op met de klantenservice). De basis afvalstromen voor de BonTon zijn:

  Papier | Plastic | GFT | Bekers | PMD | Restafval

  Op de pagina circulaire ketens geven wij meer opheldering over wat er in welke afvalstroom mag, wat er niet in mag en wat er met het afval gebeurt. Zo kunt u goed zien wat er gebeurt met uw afval!

 • Binnen welke termijn kan ik mijn product retourneren?

  Wij hanteren de wettelijke bedenktijd van 14 dagen voor onze producten. Binnen 14 dagen na ontvangst dien je ons hiervan op de hoogte te stellen. per email naar info@bonton.nl.

 • Hoe kan ik mijn producten retourneren?

  Mocht je niet tevreden zijn en een product retour willen sturen dan kan dat naar het volgende adres: Boekelerdijk 13A, 1812LV Alkmaar, t.a.v. BonTon.nl. Graag vernemen we de aanmelding van de retourzending op info@bonton.nl Let op! Retourkosten zijn voor eigen rekening en graag de producten in originele staat retourneren.

 • Wanneer en hoe krijg ik mijn geld terug na een retourzending?

  Nadat wij jouw retourzending hebben ontvangen geven wij je hier bericht over. Vervolgens wordt het bedrag binnen 3-5 werkdagen op jouw rekening teruggeboekt, die bij ons bekend is op basis van de eerdere betaling. Indien u op factuur betaald, dan maken wij hiervoor een creditnota aan.