Stickers met je
eigen verhaal

Op deze pagina laten we jou een aantal voorbeelden zien van de mogelijkheden om afvalcommunicatie in een eigen huisstijl te creëren.

Scholengemeenschap Het Nieuwe Lyceum

Interne communicatie

Het Nieuwe Lyceum kreeg de opdracht vanuit de gemeente de Bilt om na te denken over het scheiden van afval. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor en zij kozen voor het scheiden aan de bron.

Afval scheiden klinkt makkelijk, maar in de praktijk blijkt dat afval scheiden op grote schaal nog knap lastig kan zijn. Want waar begin je? Met alleen afvalbakken plaatsen kom je er niet, maar het vraagt om duidelijke keuzes, een effectief afvalmanagement en bewustwording bij de leerlingen.

Elke combinatie is mogelijk

doordat de Bonton modulair toepasbaar is

Stichting Prisma

Kansen creëren

Het scheiden van afval kwam op de agenda vanwege de in 2019 getekende Green Deal. Deze deal gaat over de bijdrage die de zorg kan leveren aan het verbeteren van het milieu, zoals het stimuleren van de circulaire economie.

Het feit dat door de komst van de Bonton’s weer een extra dagbesteding is gecreëerd, is een extra reden om trots te zijn. Op Landpark Assisië worden de afvalzakken met een treintje door cliënten van de dagbesteding opgehaald. Dat is natuurlijk erg leuk werk om te doen!

Plafondhanger
Dekselsticker
Frontsticker
Poster
Vloersticker

Verschillende kansen

Mogelijkheden

Om afval scheiden tot een succes te maken is het belangrijk om goed uit te leggen waarom het scheiden zo belangrijk is. Vertel welk afval je voortaan waar kwijt kunt én wat er van dit afval kan worden gemaakt door middel van scheiden aan de bron en recycling.

Wij bieden verschillende standaard opties aan zoals de frontsticker en plafondhanger. Alle opties zijn aan te passen naar wens vanaf 50 stuks. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Contact

Als we iets doen, dan doen we het

Bij de ontwikkeling van de Bonton Circubin moesten circulariteit, gebruiksvriendelijkheid en design samenkomen in één ontwerp.
We hebben nagedacht over alle aspecten. Benieuwd naar de uitkomst? Bekijk dan onderstaande video.

Meer weten?

Neem contact
met ons op

Wil je starten met afval scheiden? Heb je vragen over het gebruik? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou als consument of bedrijf? Neem contact op. We helpen je graag verder.