In de horeca wordt vaak onder tijdsdruk gewerkt: van piekuren tot spoelkeuken. Juist dan wil je afvalstromen eenvoudig, overzichtelijk en hygiënisch scheiden. Met onze modulaire oplossingen maak je duurzaam werken praktisch én rendabel.
Afval scheiden in jouw horecakeuken zorgt voor:
Ook op het gebied van regelgeving en keurmerken is afvalscheiding inmiddels een must, omdat steeds vaker wordt gevraagd om aantoonbare inspanningen. Daarbij speelt het imago van je zaak een grote rol: gasten én medewerkers zien dat je bewuste keuzes maakt en duurzaamheid serieus neemt.
Veel voorkomende afvalstromen in horecazaken zijn bijvoorbeeld:
Kijk bij het bepalen van de afvalstromen slim naar waar het afval vrijkomt en plaats hier Bonton prullenbakken. Door dit goed in te richten houd je jouw restaurant hygiënisch en schoon.
Een schone horecaonderneming begint bij de prullenbak
Hoe maak je het afval scheiden in jouw horecazaak zo gemakkelijk mogelijk? Met de juiste prullenbak! Download onze brochure en ontdek de mogelijkheden voor afval scheiden in jouw professionele keuken.
Tips
Onze afvalscheidingssystemen voor de horeca zijn eenvoudig in gebruik en modulair. Dit betekent dat je zelf bepaald welke afvalstromen je waar scheidt.
Bovendien kun je bij de Bonton Original kiezen voor een open of gesloten deksel, wat het weggooien nog eenvoudiger maakt. Heb je ook kleine specifieke afvalstromen of juist niet zoveel ruimte? Kies dan voor de Bonton Mini, ideaal voor op het aanrecht. De Bonton Circubin is een echte eye-catcher en steelt de show in een hotellobby, open keuken of als je een wat kleinere zaak hebt.
Afval scheiden verlaagt kosten voor restafval, voldoet aan wet- en regelgeving en verlaagt je milieu-impact. Gasten waarderen duurzame keuzes, wat je imago versterkt.
Meestal: GFT/Swill, PD (plastic & drankkartons), glas, papier/karton, frituurvet/olie, en restafval.
Keuken- en etensresten: schillen, snijafval, koffiedik, theebladeren, brood, pasta, rijst. Geen plastic of servetten met vet of verpakkingen.
Lege flessen en potten zonder doppen of kurken in de glasbak of glascontainer. Porselein, aardewerk en kristal horen niet bij glas.
Vouw dozen plat, gebruik een perscontainer bij veel volume, en plaats aparte inzamelpunten bij bijvoorbeeld de bar.
Denk bijvoorbeeld aan duidelijke pictogrammen op de prullenbakken of een korte trainingen per station (keuken, bar, etc. Bekijk hier onze afvalcommunicatie.
Meer weten?
Wil je starten met afval scheiden in jouw horecazaak? Heb je vragen over het gebruik? Vraag vrijblijvend een offerte aan. We helpen je graag verder.