Duurzame afvaloplossingen in de horeca

In de horeca wordt vaak onder tijdsdruk gewerkt: van piekuren tot spoelkeuken. Juist dan wil je afvalstromen eenvoudig, overzichtelijk en hygiënisch scheiden. Met onze modulaire oplossingen maak je duurzaam werken praktisch én rendabel.

bonton nieuws afval scheiden 2

Waarom is afval scheiden in de horeca zo belangrijk?

Afval scheiden in jouw horecakeuken zorgt voor:

  • minder restafval en waarschijnlijk lagere kosten
  • meer recyclingmogelijkheden voor grondstoffen voor nieuwe producten.
  • en een betere hygiëne en veiligheid: nare geuren en ongedierte krijgen veel minder kans wanneer afval goed wordt verwerkt en afgesloten.

Ook op het gebied van regelgeving en keurmerken is afvalscheiding inmiddels een must, omdat steeds vaker wordt gevraagd om aantoonbare inspanningen. Daarbij speelt het imago van je zaak een grote rol: gasten én medewerkers zien dat je bewuste keuzes maakt en duurzaamheid serieus neemt.

Cafes en bars makkelijk afval scheiden

Welke afvalstromen kun je scheiden in de horeca?

Veel voorkomende afvalstromen in horecazaken zijn bijvoorbeeld:

  • glas
  • papier en karton
  • plastic en drankkartons (PD)
  • GFT/swill
  • tissues
  • restafval

Kijk bij het bepalen van de afvalstromen slim naar waar het afval vrijkomt en plaats hier Bonton prullenbakken. Door dit goed in te richten houd je jouw restaurant hygiënisch en schoon.

Ons aanbod duurzame afvaloplossingen voor in de horeca

De juiste Bonton voor in jouw horecaonderneming

Slim scheiden met afvalbak
40 of 2x 20 liter

Bonton Circubin

badge badge
Bonton circubin afval scheiden makkelijk school zorg onderwijs

Efficiënt afval scheiden met
afvalbak van 70 liter

Bonton Original

badge
Bonton Original afval scheiden makkelijk school onderwijs zorg

Kleine porties afval scheiden
met 5 liter afvalbak

Bonton Mini

badge badge
Bonton Mini: 100% gerecyclede prullenbak
bonton brochure original circubin download afvalscheiden

Een schone horecaonderneming begint bij de prullenbak

Download brochure

Hoe maak je het afval scheiden in jouw horecazaak zo gemakkelijk mogelijk? Met de juiste prullenbak! Download onze brochure en ontdek de mogelijkheden voor afval scheiden in jouw professionele keuken.

Afval scheiden in de horeca

Tips

Hoe helpt Bonton bij het scheiden van afval in jouw horecazaak?

Onze afvalscheidingssystemen voor de horeca zijn eenvoudig in gebruik en modulair. Dit betekent dat je zelf bepaald welke afvalstromen je waar scheidt.

Bovendien kun je bij de Bonton Original kiezen voor een open of gesloten deksel, wat het weggooien nog eenvoudiger maakt. Heb je ook kleine specifieke afvalstromen of juist niet zoveel ruimte? Kies dan voor de Bonton Mini, ideaal voor op het aanrecht. De Bonton Circubin is een echte eye-catcher en steelt de show in een hotellobby, open keuken of als je een wat kleinere zaak hebt.

Veelgestelde vragen over afval scheiden in de horeca

Marit helpt je bij het afval scheiden

Meer weten?

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

Wil je starten met afval scheiden in jouw horecazaak? Heb je vragen over het gebruik? Vraag vrijblijvend een offerte aan. We helpen je graag verder.